Innebandy - Sub silentio

Vi är tre personer med god insyn i innebandysverige. Kort, koncist men samtidigt sant. Även om vi inte alltid drar jämt med varandra är vi rörande överens om en sak. Rapporteringen kring landslag samt SSL har fastnat i ett mellanmjölkträsk där väldigt få tar bladet från munnen och säger vad de egentligen tycker. Något vi vill ändra på. Denna blogg är alltså allt som Innebandymagazinet inte är. Bloggen är objektiv och favoriserar ingen. Är något bra kommer det givetvis att hyllas, är något dåligt kommer det att sågas. Vi har inte alltid rätt, även om vi själva tycker det. /Mr White, Mr Pink & Mr Orange

Fast på påskmiddag? Lugn, vi har svaren....

Publicerad 2015-04-06 11:49:22 i Allmänt,

Helsingborg - Linköping

 

Det stundar en högintressant match i Helsingborg Arena ikväll. I senaste matchen bröts då tillslut Linköpings segertåg. Sviten stannade på 6 raka slutspelsvinster, otroligt imponerande måste jag säga.

För FCH var segern helt nödvändig för att hänga kvar i matchserien. De vet nu att Linköping kan besegras och vill nog visa hemmapubliken att spelet från kvartsfinalerna inte var någon slump.

Det kommer bli väldigt intressant att se hur Linköping tar sig an denna match. Kommer de kunna skaka av sig sudden-förlusten?

För lika lätt som det är att spela innebandy i medvind, lika svårt är det att göra det i motvind. Något som har skett per automatik föranledes med ens av 1 sekund av tvivel.  Det förrädiska med alla dessa vindar är att de kan ändra riktning på ett ögonblick. Det återstår att se åt vilket håll det blåser ikväll.

 

Nycklar till Linköpingseger:

 

- Effektiviteten måste upp. På de senaste två matcherna har man skjutit 58 skott men endast gjort 6 mål. Paulsson har storspelat men det är helt enkelt för dåligt!

 

- Våga komma in på de obekväma ytorna. Linköping har en tendens att bli lite bekväma i sitt anfallsspel och spela för mycket utanför motståndarnas box. Väl i boxen har de tillräckligt med kvalitet för att avgöra.

 

Nycklar till Helsingsborgsseger:

 

- Paulsson måste fortsätta vara precis så bra som han varit genom hela detta slutspel. Landslaget nästa?

 

- Riskminimering. FCH har inte råd att bjuda på någonting. Laget har bitvis, framförallt i den första semin, uppträtt en aning ofokuserat och bjudit östgötarna på alltför många lägen.

 

Mr Orange tippar: 4-3 till Helsingborg

Detta kan egentligen gå hur som helst. FCH vädrar morgonluft och jag tror att hemmaplan fäller avgörandet. Det kommer dock givetvis bli tajt, var så säker. Gullstrand avgör från sin favoritplats i slottet. Paulsson kommer närmare ”nyckeln till staden” efter ännu en stormatch

  

 

Mullsjö - Falun

Nere i Mullsjö kan Falun idag bli klara för final, ett föga förvånande faktum.  Däremot har två av segrarna kommit i sudden varav en av dessa på hemmaplan, något som faktiskt får ses som anmärkningsvärt.

I de två senaste matcherna har Falun haft ledningen inför slutet för att sedan bjuda in Mullsjö i matchen igen. Det leder mig till följande frågeställningar:

Blir Falun nonchalant, börjar underskatta och får vattenskalle när slutsignalen närmar sig?

Kan Mullsjö enbart spela ut sitt fulla register när laget ligger under och man inte har något att förlora?

Tåget står inte bara på perrongen, det har redan börjat rulla. Kan västgötarna dra i nödbromsen och köpa sig lite mer tid?

 

Nycklar till Mullsjöseger:

-       Hemmaplan. Nyhemshallen kommer koka

-       Mullsjö har som sagt inget att förlora längre, kan detta ge laget en skjuts i rätt riktning?

-       Jimmie Pettersson!!! Bäst i Mullsjö under semifinalserien

 

Nycklar till Falunseger:

-       Rutinen. Falun har varit i denna situation tidigare och vet vad som krävs.

-       Laget har världsklasspelare på varje position. Om någon faller ur ramen idag finns ett antal spelare som inte bara kan kliva fram, de kan avgöra.

-       Dalmasarna vet att vid seger idag väntar nästan två veckors vila.  Det gör att de kan pressa sig till 110 % och ändå ha gott om tid för rehabilitering till finalen.

 

 

 

Mr White tippar:  3 – 8 till Falun.

 

Matchbilden kommer följa mönstret från tidigare matcher och bli en tight tillställning, i alla fall de två första perioderna. Mullsjö har inför denna match spelat 10 matcher på väldigt kort tid och jag misstänker att både kropp och knopp börjar ta stryk. Kan Faluns förstafemma skapa ett momentum i början av tredje perioden och ge laget något måls försprång tror jag det kan rinna iväg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela